DAN ODPRTIH VRAT UČNEGA ČEBELNJAKA NA ČEČOVJU IN PIGLU

V petek, 19. aprila 2024, smo otroci in vzgojiteljice oddelkov: Polenik, Štriker in Paškvan, obiskali Šolski učni čebelnjak, Srednje šole Ravne na Čečovju. Gospod Lah nam je povedal nekaj zanimivosti o čebelah in kdo sestavlja čebeljo družino. To so matica, več trotov in čebele delavke, ki živijo le 40 dni. Spoznali smo izdelke, ki nastanejo iz medu in njihove zdravilne učinke.

Čebelarji so nas pogostili s kosom kruha namazanim z medom. Otrokom je zelo teknil. Skupaj smo s čebelo sivko zaplesali na glasbo Čebelar. Otroci in vzgojiteljice smo se zahvalili s pesmico Od cveta do cveta in recitacijo Panj.

Zapisala Suzana Štriker

Mlajši otroci oddelkov: Ivartnik, Ogriz in Štern, pa smo obiskali Učni čebelnjak Čebelarskega društva Ravne na Koroškem na Piglu. Ob prihodu nas je pričakala Kranjska sivka in čebelarji. Gospod P. Kordež nam je povedal zanimivosti o čebelah in medu. Omenil je Kranjsko sivko, ki je avtohtona pasma medonosne čebele pri nas. Otroci so zapeli pesmico Od cveta do cveta in se posladkali z domačim medom. S čebelarji smo se dogovorili, da jih v mesecu maju ponovno obiščemo in obeležimo svetovni dan čebel.

Zapisala Dominika Ivartnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja