PREDBOŽIČNA DELAVNICA

BARVAMO, LEPIMO, IZREZUJEMO… BOŽIČ BLIŽA SE!

Cin, cin, cin, zvončki pojejo… Smo prepevali medtem, ko smo izdelovali vse mogoče božične okraske.

 

28.11.2017, je ob pol petih popoldan potekalo srečanje s starši in otroki v igralnici vzgojiteljice Suzane Štriker in Ana Marije Meh, v obliki predbožične delavnice. Srečanja se je udeležilo 12 staršev z otroki, nekatere pa so spremljali tudi starejši bratci in sestrice, da je bilo zares veselo.

Delavnica je potekala v 4 postajah, ena se je razdelila na dve mizi: izdelava voščilnic, izdelovanje iz slanega testa, barvanje že pripravljenih okraskov iz dass mase, ter izdelovanje lučk za pohod. Na vsaki mizi je bil že pripravljen material za delo, otroci so s sabo prinesli le steklene kozarce za lučke.

Želimo vam srečen božič : izdelava voščilnic
Na dveh mizah je bil že vnaprej pripravljen material: voščilnice različnih barv, lepilo, škarje, izrezki iz papirja, bleščice in še in še. Tukaj so starši s svojimi otroki po lastni želji izdelali čestitko. Nastale so prečudovite voščilnice, čeprav je bilo kasneje vse prekrito z bleščicami, ki pa se jih ne bomo znebili tja do meseca junija.

»Pečemo« iz slanega testa
Iz že pripravljenega testa so otroci skupaj s starši oblikovali in izrezovali, bodisi z rokami ali modelčki, ki so jih nato okrasili s flumastri.

Rišemo, barvamo
Na tej postojanki so otroci s čopiči in različnimi tempera barvami, barvali že posušene okraske iz dass mase, ki smo jih pripravili dan pred tem. Joj kakšna packarija, vendar to je bilo veselje!

Kresničke v temi
Pri zadnji mizi pa je potekalo izdelovanje lučk, za pohod z lučkami. Tehnika je bila predvsem kaširanje – lepilo, čopič in kup božičnih serviet, ki so na koncu krasile naše lučke. Pika na i pa je bila seveda svečka!

Po dobri uri in pol ustvarjanja, so bili bolj kot otroci utrujeni starši, ki so si prekriti z bleščicami, testom in barvo počasi želeli domov. Kljub vsemu so priznali, da je bilo prav zabavno zopet prebuditi otroka v sebi in skupaj s svojimi malčki ustvariti božično vzdušje – ki ga danes včasih prav pogrešamo – pa čeprav le za kratek čas. Veseli, ker smo se lahko družili, smo se razšli, polni božičnega duha, in prav tako kot naše lučke, so gorela naša srca v prazničnem pričakovanju božiča.

Vesel božič!

Ostale slike si lahko ogledate v galeriji predbožična delavnica.

Pripravila in uredila Ana Marija Meh

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja