PO GOZDNI POTI DO VORANCA

Prekrasen septembrski dan (12. 09. 2023) nas je razveselil s soncem in otroci starejših skupin, z vzgojiteljicami: Teo, Suzano, Polonco, Suzano, Ireno, Evo in Lariso, smo se odpravili na izlet.

Pot nas je vodila preko Šanc na vrh Prežihovine, kjer so se mlajši otroci z vzgojiteljicama Suzano in Lariso ”odcepili” od nas in se prepustili igri v gozdu. Mi pa smo sledili planinskim markacijam in se naučili čemu služijo. Na vrhu Prežihovine smo tekali, skakali in telovadili.

Po spustu v dolino smo prispeli do spomenika Lovra Kuharja – Prežiha Voranca. Tam smo se zadovoljni fotografirali in ponovili vse kar se do sedaj naučili o našemu pisatelju.

Sledili sta malica in ogled domačije Lovra Kuharja. Spoznali smo veliko novega. Kje so včasih kuhali, kje in kako so spali? S čim so se hranili in s čim greli? Ter še mnogo drugih pomembnih stvari.

Ko smo do dobra spoznali zgodovino naših prednikov, smo ”jo mahnili” v dolino. Spustili smo se na Brdinje in se preko kolesarske poti vrnili do vrtca, kjer nas je že čakala kuharica z dišečim kosilom.

Zapisala Polonca Paškvan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja