Z ROKO V ROKI – TAKŠNI IN DRUGAČNI – VSI POMEMBNI

Otroci in vzgojiteljici Polonca Paškvan in Suzana Cigler Žunko smo tudi v letošnjemu šolskemu letu sodelovali z otroki in strokovnimi delavkami iz CUDV Črna, enota Javornik.

Celo šolsko leto smo se obiskovali, si pripravljali presenečenja v obliki pisem in čestitk, nastopov, risbic in drugih izdelkov. Naključno smo se srečevali in družili na nogometnem igrišču in v parku naselja Javornik. Načrtna druženja pa smo izpeljali v vrtcu, v njihovem centru, eno pa celo v Osrednji študijski knjižnici Leopolda Suhodolčana.

Mi smo jih v decembru 2022 povabili na lutkovno predstavo o NEMARNEMU IN SNEŽNEMU DUHCU katero smo popestrili s kratkim nastopom. Zaključili pa smo jo s skupnim risanjem risbic v naši igralnici. Risbice smo si kasneje prijateljsko izmenjali. Na pustni torek (21. februarja 2023) smo jih povabili na našo pustno povorko in rajanje. V zadnjem tednu marca 2023 pa je k nam vsak dan prihajala njihova Marica, se z nami igrala, ustvarjala in nas včasih tudi kaj »pokomandirala«.

Ker prijazno vedno vrne prijazno so nas oni v mesecu juniju 2023 povabili kar dvakrat. Najprej smo bili povabljeni na njihovo prireditev in razstavo KOROŠCI RADI JAPKE JEMO v Osrednjo študijsko knjižnico Leopolda Suhodolčana dne: 09. junija 2023. S seboj smo peljali tudi naše sovrstnike iz vrtca z vzgojiteljico Dominiko Ivartnik. Spremljala pa nas je ravnateljica vrtca Ravne, ga. Mateja Hovnik.

Njihov celoletni projekt o »japkah« (beri: jabolkah) predstavljen na tej prireditvi nas je tako navdušil, da smo se odločili, da jim za konec šolskega leta podarimo »veliko jabolko«, ki bo simboliziralo našo prijateljsko vez. Podarili smo jim ga na našem zadnjem letošnjem srečanju, kamor so nas povabili.

Četrtek 15. junija 2023 smo tako preživeli v njihovem centru, kjer smo bili deležni lutkovne predstave: KDO JE NAJ…? preko katere smo spoznali, da smo najboljši takrat kadar sodelujemo drug z drugim. Mi smo jim v zahvalo zapeli nekaj pesmic, zrecitirali nekaj deklamacij in podarili »veliko jabolko«. Sledilo je skupno sladkanje s čokoladicami in skupna igra.

Poslovili smo se z obljubo drug drugemu, da se drugo leto zopet družimo!

Zapisala: Polonca Paškvan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja