OBISK GASILCEV

Oktober je mesec požarne varnosti, ki  ga pripravi uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije ter slovensko združenje za požarno varstvo  ter združenje slovenskih poklicnih gasilcev.

Letošnja tema je preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom« Tudi baterije lahko zgorijo«.

V tem mesecu  obiščemo gasilce, da nam predstavijo svoje delo, gasilsko opremo in nam omogočijo, da se preizkusimo v gasilskih spretnostih. Otroci in vzgojiteljice oddelkov drugega starostnega obdobja smo  dne, 26.10.2022, obiskali gasilsko postajo Ravne na Koroškem.

Gasilci  so nas prijazno sprejeli ter nam predstavili svoje delo, razstavili  gasilsko opremo ter vozilo. Spoznali smo kako glasno zatuli gasilska  sirena. Otrokom so zastavljali vprašanja, otroci pa so dokazali, da že veliko vedo in iskrivo odgovarjali na njihova vprašanja.

Gasilec, ki se je z nami pogovarjal nas je še posebej opozoril na nevarnosti  kot je igra z vžigalniki in šibicami, ter nevarnosti , ki se lahko zgodijo v času božičnih in novoletnih praznikov, ko imamo doma prižgane različne lučke.

Otroci so se imeli možnost preizkusiti v gasilskih spretnostih- škropljenju z vodo. Pri škropljenju pa so si na glavo morali  nadeti čelado.

 Za zahvalo so otroci gasilcem zapeli pesmico in izročili likovni izdelek za spomin na naš obisk in skupno druženje.

 Zapisala Maja Lužnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja