POHOD Z LUČKAMI

V torek, 18. 12. 2018, se je v naši enoti odvijal že tradicionalni pohod z lučkami. Nekaj dni pred samim dogodkom so otroci v vrtec prinesli steklene kozarce, ki so jih okrasili, nanje smo skupaj navezali vrvice za nošenje, vanje pa položili čajne svečke. Te tako imenovanje laterne so dajale čarobno svetlobo, ki nas je spremljala na poti.

Za pravljično vzdušje sta poskrbela snežna duhca, Kihec in Nagajivko, ki sta med nas prišla naravnost iz pravljice Snežni duhci in nam pričarala nasmeške na obraze. Po krajšem kulturnem programu, ki sta ga spremljala pesem in ples, smo se za Kihcem in Nagajivkom odpravili na pot okoli Javornika.

Naš cilj je bilo veliko parkirišče na Javorniku, kjer nas je čakalo prav posebno presenečenje, in sicer poseben gost, ki so se ga otroci neizmerno razveselili – to je bil Božiček. S prijetnim klepetom smo ob pogostitvi s piškoti in čajem zaokrožili naše čarobno popoldne ter se s svojimi lučkami odpravili proti domu, kjer nam bodo le-te s svojo svetlobo pričarale še kakšen pravljični večer.

 

Zapisala Zala Gabrovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja