TEDEN OTROKA »POVABIMO SONCE V VRTEC«

Sonce nas je v tednu od 3. 10. do 6. 10., ko obeležujemo teden otroka, prijetno razveseljevalo, prav tako pa so nasmeh na otroške obraze narisale dejavnosti, ki smo jih v tem tednu izvajali. Ker je jesen slikarka že dodobra zakorakala v naše kraje in postavila na ogled svoje umetnine, smo se v okviru ustvarjalnih delavnic preizkusili tudi v vrtcu. Pod spretnimi majhnimi prstki so v različnih tehnikah nastajale prave male umetnine. Družili smo se na pevskih zborih, skupaj prepevali, vzgojiteljice pa so »vaje« popestrile tudi s krajšimi lutkovnimi igrami.

Pošteno smo se razgibali ob glasbi in spoznavali različne koreografije, ki jih je »kot iz rokava stresala« vzgojiteljica Mihaela. Majhni in veliki smo se prijetno zabavali.  Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo se svežega zraka lahko naužili tudi na mini izletih (Pigl, ribnik), kjer smo lahko opazovali spremembe, kij jih je v naravo vnesla jesen. Imeli smo željo po odkrivanju novih stvari, zato smo se prelevili tudi v prave male znanstvenike in preizkušali ter mešali med sabo različne snovi, pri tem pa opazovali, kaj se s snovmi dogaja.

Teden je minil v prijetnem vzdušju, zaključek pa so nam z dramsko igro Debela repa polepšale še vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic iz naše enote.

Zapisala Zala Gabrovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja