PRAZNIČNI DECEMBER V ENOTI AJDA

Praznično vzdušje v naši enoti je bilo čutiti skozi ves mesec, k čarobnosti pa je prispevala tudi praznična okrasitev vrtca in seveda lučke. Bili smo ustvarjalni, saj so pod spretnimi malimi prstki nastajale različne umetnine, ki so v tem mesecu krasile našo enoto. Pozabili pa nismo niti na praznične voščilnice. Prepevali smo pesmi o zimi, dedku Mrazu, snežaku, poslušali pravljice, primerne za ta praznični božično-novoletni čas, in si v okviru božičnega kina ogledali risani film Niko (jelenček). Družili smo se z otroki iz drugih skupin, skupaj prepevali, se igrali in uživali na čajankah, kjer so za čarobnost poskrbele sveče, ki smo jih s tem namenom prižgali. Tekom dneva pa so nam le-te kot vir svetlobe služile 18.12., ko smo obeležili dan brez elektrike.

Sodelovali smo tudi na predprazničnih prireditvah, in sicer so otroci starejših skupin (4-6 let) 16. 12. 2017 v okviru pevskega zbora nastopili na Tržnici na Ravnah, kjer so prireditev popestrili s pesmicami. Otroci vzgojiteljic Šteharnik in Ivartnik pa so se 18. 12. 2017 odpravili še v Zdravstveni dom Ravne, kjer so zaposlenim dopoldne polepšali s krajšim pevskim programom.

Tik pred pričetkom prazničnih dni je otroke obiskal dedek Mraz. Obdaril jih je s knjigo Cvilimižek v svetu ljudi, katere avtorica je ga. Metka Šteharnik, ki je prav v mesecu decembru zaključila svojo poklicno pot, verjamemo pa, da se njena literarna pot nadaljuje in da nas bo v prihodnosti razveselila še s kakšnim literarnim delom za otroke.

Na zadnji delovni dan pred božičem pa nas je s svojim obiskom razveselila še Snežna vila in nas v soju sveč očarala s pravljico O miški, ki se je želela dotakniti zvezde.

 

Dnevi so ob pestrem dogajanju minevali s svetlobno hitrostjo in že smo zakorakali v mesec januar, v novo leto 2018. Naj bo čarobno in radodarno s srečo!

 

 

Zapisala Zala Gabrovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja