KOLESARČKI

V petek, 29. marca 2024, so otroci starejših dveh skupin (Polenik in Paškvan) imeli predstavitev pravilnega in varnega obnašanja v prometu. Vse to nam je predstavila ga. Melita Sladnjak, ki vodi program “Kolesarčki”.

Program »Kolesarčki« je program prometne vzgoje za najmlajše, katerega namen je, da se otroci preko igre in na neprisiljen način naučijo, kako se vesti v prometnem okolju, da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu.

Skozi igro vlog voznikov in pešcev otroci poglabljajo znanje in izkušnje o pravilnem in varnem obnašanju na cesti. Postavljeni so v vlogo voznika štirikolesnika na nožni pogon in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v resničnem prometu. Prav tako so otroci postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Pravilna vožnja na poligonu in pravilno prečkanje ceste sta za otroke svojevrsten izziv, ki so ga premagali ob usmerjanju in pomoči ge. Melite Sladnjak.

Program je organiziran za otroke starejših skupin, v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Škofja Loka, z izvajalci programa Jumicar – Kolesarčki d.o.o. in ob pomoči donatorjev.

Članek zapisala: Polonca Paškvan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja