SREČNA VODA

Predšolski otroci z vzgojiteljicama Dominiko Ivartnik in Polonco Paškvan smo se letos udeleževali GONG ZVOČNIH DELAVNIC pri ge. Maji Ocepek. V prostorih Direndaja smo se predajali zvočnim meditacijam, ustvarjali zvočne pravljice, plesali in se učili o vibracijah glasbil.

Na zadnjem srečanju pa nas je ga. Maja poučila tudi o tem, da vsaka stvar nosi svojo energijo, ki se spreminja glede na razpoloženje in vplive okolja. Povedala nam je, da je tako tudi z vodo. Razložila nam je, da je voda sestavljena iz očem nevidnih kristalčkov, ki se spreminjajo in da lahko na »razpoloženje« in energijo vode vplivamo tudi mi. In če to vodo popijemo osrečimo tudi sebe.

Podarila nam je plastenko vode, ter nam za nalogo dala, da se v vrtcu pogovorimo kaj je za nas sreča in to tudi narišemo. Risbice pa potem postavimo pod plastenko vode. Zagotovila nam je, da bo čez nekaj dni zaradi naših »srečnih risbic« voda spremenila svoje kristalčke v kristalčke sreče in postala SREČNA VODA. Ob odhodu nam je rekla:« Potem popijte srečno vodo in tudi vi boste srečni.« To smo tudi naredili.

In kaj je za otroke sreča?

»SREČA je moja družina: ata, mama, dojenček sestrica in jaz.«

»SREČA je, ko mi mama dovoli jesti sladoled.«

»SREČEN sem, ko sem v vrtcu. SREČA so moji prijatelji v vrtcu.«

»SREČA je, ko me poliže moj kuža Piko.«

»SREČNA sem, ko praznujem rojstni dan in imam torto.«

»SREČA je številka 7. To je številka na dresu od Cristiana Ronalda.«

»SREČA je, ko grem na morje in najdem morskega ježka.«

Zapisala: Polonca Paškvan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja