VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE.

Današnji dan (2. april) smo otroci in delavke enote Ajda preživeli skupaj z našimi starejšimi občankami. Gospe so članice društva “Šola zdravja”.

Šola zdravja je društvo, ki združuje ljudi z namenom izvajanja jutranje vadbe na prostem v vseh letnih časih. Člani Ravenskega društva izvajajo vadbo vsako jutro od ponedeljka do petka na igrišču Javornik. Že nekaj let smo otroci in delavke enote Ajda deležni njihove vadbe. V letošnjem šolskemu letu skupaj telovadimo vsak prvi torek v mesecu. Prijazne gospe za nas pripravijo zanimive gibalne vaje, mi pa jim z veseljem sledimo. Vsako vadbo zaključimo s petjem vsem nam znanih pesmi.

Radi smo z njimi. In ker smo se jim želeli zahvaliti za njihovo prijaznost smo jih tokrat mi povabili k sodelovanju. Povabili smo jih na naš “Aprilski štafetni tek”, ki je bil organiziran v okviru projekta “Tek podnebne solidarnosti”. Vsak mesec otroci in strokovne delavke enote Ajda pridno pretečemo veliko krogov v parku sredi Javornika z namenom ozaveščanja o pomenu skrbi za naš planet, ter skrbi za naše zdravje. Tokrat so nam pri tem pomagale članice “Šole zdravja”, ki so pretekle kar nekaj krogov in naš današnji znesek pretečenih metrov povečale. Zahvalili smo se jim z risbico in jim zaželeli vse dobro ob njihovi 10 obletnici delovanja, ki so ga zabeležile v mesecu marcu.

“Vsi za enega. Eden za vse.” bi bile besede s katerimi bi lahko zaključili naše današnje sodelovanje. 

Zapisala: Polonca Paškvan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja