TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Obeležujemo ga vsako leto tretji petek v novembru, osrednji dogodek Dneva slovenske hrane pa je Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos potekal 17. 11. 2023. Njegov slogan je bil “Kruh za zajtrk, super dan”.

V okviru tega dogodka so v naši enoti potekale različne dejavnosti tekom celotnega tedna. Pogovarjali smo se o pomenu lokalne prehrane, še posebej o kruhu, ki je bil letošnja rdeča nit, ter o peki le-tega. Starejši otroci so se odpravili tudi do čebelnjaka in v pogovoru s čebelarjem izvedeli marsikaj zanimivega o življenju čebel in pridelavi medu. Vse skupine pa je obiskal tudi “mali čebelar”. 

Za piko na i pa je prav na dan, ko obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk, poskrbela “čebela – kraljica matica”, ki nam je po oddelkih pripeljala zajtrk.

Zapisala Zala Gabrovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja