PRESENEČENJE ZA ŽUPANA

Predstavniki Koroškega medgeneracijskega centra so vrtec Ravne povabili k sodelovanju pri pripravi in izpeljavi presenečenja za župana Raven, ga. Tomaža Rožena.
Tako so otroci vzgojiteljice Dominike Ivarnik pripravili “jesensko sliko” za darilo našega župana. Otroci vzgojiteljice Polonce Paškvan pa so skupaj z vzgojiteljico Suzano Cigler Žunko pripravili čestitko in vanjo za župana zapisali svoje želje. 
Hkrati smo pripravili kratek program treh pesnic in se veliko pogovarjali o prihajajočem dogodku. Raziskati smo morali kar nekaj ugank. Kdo je župan?  Kako mu je ime? Kako postaneš župan?Kaj dela župan in ali je pomemben tudi za nas v vrtcu?
V petek, 21. Oktobra 2022, smo odšli k županu. Pred mestno hišo so nas pričakali predstavniki Medgeneracijskega centra s pevskim zborom starejših občank, ter predstavniki občine. Skupaj smo  prepevajoč ” Vse  najboljše…” odšli v najvišje nadstropje mestne hiše, kjer smo presenetili župana. Naše petje in voščila so se nadaljevale v njegovi pisarni. Seveda so nas počastili z “mini prigrizki”. Župan je presenečenje ob njegovem jubileju opisal kot”… prijetno druženje najmlajših in najstarejših občanov.”
In kaj so mu naši oz. Vaši najmlajši zaželeli. Jopico, želvo, gate, traktor, I-pod, štirikolesnika, mavrico, zokne, knjigo, vesolje,  hlače, bazen, pulover, motor, rokavice, nov avto…
Zapisala: Polonca Paškvan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja