DRUŽINSKO SREČANJE

NEKOČ JE ŽIVELA…

je bil moto našega druženja.

V sredo, 27. 3. 2019, smo otroci vzg. Hovnik in Verdinek izpeljali srečanje s starši v gozdu.

V okviru projekta Objem smo z otroki celo leto prebirali zgodbe in pravljice. Najbolj nam je bila všeč pravljica Rdeča kapica.

V našem gozdu živijo tudi Rdeča kapica, volk, lovec in babica – pravijo otroci.  Otroci in vzgojiteljici smo gozd že večkrat obiskali in iskali pravljične junake. Preiskali smo vse luknje, iskali smo med drevesi, klicali Rdečo kapico, prisluhnili tišini, če bi kaj slišali.

» Nikjer jih ni.«

»Skrili so se.«

»Poglej, kaka lukna! Volk jo je naredo.«

» Kam je “šwa ” Rdeča kapica? Ni je, al!«

Tako so potekali dnevi v našem gozdu, kjer smo se urili v premagovanju naravnih ovir.

Doživetje je bilo za otroke tako močno, da smo ga nadgradili in na pomoč poklicali starše.  Otroci so staršem  z velikim veseljem pokazali, kje je naš gozd in kaj mi tam počnemo.  Ob začetnem pozdravu in petju pesmic smo skozi zgodbo odšli v gozd. V gozdu smo imeli kar nekaj zadolžitev: telovadili smo, plesali in rajalno ustvarjali, se skrivali pod padalom, kjer smo se zmenili, da bomo zelo na glas poklicali Rdečo kapico.

In glej, čisto zares je prišla Rdeča kapica z veliko košaro dobrot. Otroke je popeljala v čudovit domišljijski svet, kjer  so žarečih in iskrivih oči zaplesali z Rdečo kapico in se od nje poslovili z željo, da se še kdaj srečajo.

Zapisala  Mihaela Hovnik

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja